SOPPA


Cremevichyssoise med svamp & laxrom

 

Portioner: 4


200 g valfri svamp
1 stor purjolök
2 st schalottenlök
3 medelstora potatisar
1 msk smör
6 dl buljong
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
4 msk finskuren gräslök
salt och nymalen vitpeppar
4 msk lax- eller forellrom

 Finhacka löken och skär potatisen i mindre bitar. Fräs potatis och lök i lite smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vattnet och mjölken och koka tills grönsakerna blivit mjuka.
 Fräs svampen och tillsätt grädden.
 Koka ett par minuter. Mixa soppan slät i mixer.
 Häll soppan i en kastrull och tillsätt svamp- och gräddblandningen.
 Smaka av med lite salt och vitpeppar.
 Servera i varma djupa tallrikar och strö över gräslöken. Lägg en sked laxrom i soppan före servering.

2003-02-08

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept