SOPPA


Räkor i apelsin och chilibuljong

 

Portioner: 4


6 dl skaldjursbuljong
1 dl vitt vin
1/2 st chili, spansk peppar
1 st syltad ingefära
2 st apelsiner
2 st tomater, skalade, urkärnade
2 st schalottenlökar
200 g skalade räkor
dill
socker
salt
peppar

Ett gott bröd att doppa i soppan.


 Koka upp buljongen tillsammans med chilin, hackad ingefära, vin och smaka av med salt och peppar. Lyft upp chilin efter ca:5 min beroende på styrkan.
 Skala apelsinen med en kniv och filéa ut köttet från apelsinen, spara saften till buljongen.
 Skär ner tomaten och strimla löken fint.
 Blanda i räkorna och grönsakerna i soppan avsluta med att smaka av med dill och apelsinjuicen.

2003-04-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept