SOPPA


Blomkålssoppa med krutonger rostade i vitlök och ingefära

 

 

Portioner: 4

1 blomkålshuvud
1/2 purjolök
1 liter mjölk
3/4 msk grönsaksbuljong
salt och peppar
100 gram philadelphiaost (kan uteslutas)
1/2 baguette
1 skalad vitlöksklyfta
20 gram färsk ingefära


Soppa:
 Skär ner 1/4 av blomkålshuvudet till små blomkålsknoppar och spara knopparna till garnering. Skär resten av blomkålen i mindre bitar. Skär purjolöken fint och fräs hälften av löken med blomkålen i lite olja. Spara resten av purjolöken till garnering.
 Häll på mjölken och grönsaksbuljongen och låt det koka till dess att blomkålen är mjuk. Tillsätt 100 gram philadelphiaost om så önskas. Mixa soppan slät med en handmixer eller i en matberedare. Smaksätt med salt och peppar.


Krutonger:

 Skär baguetten i tärningar och riv vitlöken och ingefäran. Rosta brödet i smör och olja i en stekpanna. Blanda i vitlöken och ingefäran när krutongerna fått lite färg. Garnera varje soppskål med krutonger, blomkålsknoppar och finskuren purjolök. Ringla eventuellt lite olja över.

2003-09-03

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept