SOPPA


Morotssoppa med ingefära och gremolata

 

 

 

Portioner: 2-3


Soppa:
3 morötter
1 palsternacka
2 schalottenlökar
3 msk olivolja
2 dl vitt vin
Färsk ingefära (ca 1 cm)
vatten så att det täcker grönsakerna
salt och peppar

Gremolata (Persilje- och vitlöksolja):
2 dl olivolja
1 dl persilja
1 vitlöksklyfta
skal från en halv citron


 Skala rotfrukterna och schalottenlöken. Skär ner allt i mindre bitar.
 Skala ingefäran och skär den i små tärningar.
 Sätt en rymlig gryta på spisen. Häll i olivoljan och fräs morötterna, palsternackan, löken och ingefäran. Häll på vinet och vattnet så att det täcker och låt koka tills rotfrukterna är mjuka. Mixa allt med en stavmixer eller i en glasmixer. Smaksätt med salt, peppar och lite citron.

Gremolata:
 Mixa alla ingredienser i en mixer, och smaksätt med salt och peppar.
 Ringla lite av oljan i morotssoppan. Servera soppan med t ex tunnbröd.

2003-09-12

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept