SOPPA


Sparrissoppa med gratinerad korvsmörgås

 

 

 

2 port.


1 liten gul lök
1 potatis
1 tsk olivolja
1 burk ca 280 g sparris i bitar
3 dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
(ca 1 dl sparrisspad)
4-6 kvistar färsk timjan eller 2 krm torkad
½ -1 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
2-3 msk klippt gräslök


 Skala lök och potatis. Skär alltsammans i småbitar och fräs i olivolja tills både lök och potatis blir mjuka utan ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärning, sparrisspad och timjan. Låt koka 10-15 minuter. Lägg sparrisbitarna i soppan, spara eventuellt några knoppar till garnering. Kör soppan slät med hjälp av stavmixer eller matberedare.
 Rör till sist ner crème fraiche och smaksätt med lite salt, nymald svartpeppar och rikligt med gräslök.
 Servera soppan het med en ostgratinerad tomat- och salamimacka.

2003-09-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept