SOPPA


Spansk musselsoppa

 

 

4 port


2 msk margarin
1 krossat vitlöksklyfta
2 röda paprikor, skurna i ringar
1 gul lök i skivor
200 g isbergssallat i grova strimlor
1 dl vitt vin
8 dl fiskbuljong
1 pkt (300 g) djupfryst torsk
3 dl riven ost
1 äggula, 1 dl grädde
1 knippa grovt klippt dill
2 burkar (ā 255 g) musslor i vatten


 Fräs först vitlökskrosset i matfett. Därefter paprikaringarna, lökskivorna och salladen.
 Häll på fiskbuljongen och vinet. Låt alltsammans koka ca 5 min. Skär fiskblocket i 4 delar. Lägg ner dem bland grönsakerna. Sjud vidare i 5 min.
 Blanda osten, äggulan, grädden, musselspadet och dillen. Häll musslorna i soppan, därefter ost och gräddröran. Hetta upp och servera soppan direkt.

2004-03-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept