SOPPA


Gulaschsoppa på köttfärs

 

4 pers.

2 gula lökar
1 msk smör
1-2 tsk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 brk krossade tomater
1/2 l buljong (tärning)
200 g köttfärs
3 potatisar
1/2 l mjölk
salt
hackad persilja

 

 Skala och hacka löken, fräs den i smöret i en gryta.
 Strö över paprikapulvret. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och buljong och låt det koka upp.
 Lägg ner köttfärsen, lite i taget. Rör om så att färsen smular sig. Tillsätt potatisen skuren i små tärningar.
 Koka alltsammans omkring 15 min tills potatisen är mjuk. Tillsätt mjölken och smaka av med salt.
 Servera soppan rykande het och strö över rikligt med hackad persilja.
Serveringstips:
 Crème Fraiche med vitlök, lite timjan.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept