SOPPA


Mexikansk majssoppa med quesadillas

 

 

 

 

Portioner: 2


1 burk/340 g majskorn
2 msk olivolja
en nypa gourmetsalt
svartpeppar från kvarn

5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl lättcrème fraîche
2 tsk tacokrydda

Quesadillas:
2 stora tortillabröd
200 g mozzarella, helst den fastare typen för pizza
1/2 pkt/40 g luftorkad skinka
1/2 kruka koriander, eller basilika
1/4 mild röd chilifrukt
svartpeppar från kvarn
olivolja till stekning



1. Häll av spadet från majsen och låt den torka på hushållspapper.
2. Blanda majs med olja, salt och peppar.
3. Stek majsen i en het och torr stekpanna tills de börjar poppa lite och fått mörkbrun färg.
4. Häll över majsen i en kastrull och häll på vatten, buljong, crème fraîche och tacokrydda.
5. Koka upp och låt koka cirka 5 minuter, mixa till en slät soppa med stavmixer.

Quesadillas:
1. Lägg ut ett av bröden på en skärbräda och varva skivad mozzarella och skinka ovanpå.
2. Hacka örtkryddan och chili, strö över och krydda med svartpeppar.
3. Lägg det andra brödet ovanpå som lock, och se till att det är lite mozzarella på toppen som limmar fast brödet.
4. Dela brödet i "tårtbitar" och stek cirka en minut på varje sida och servera direkt till soppan.

2004-07-27

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept