SOPPA


Räksoppa

 

 

 

 

Portioner: 3


600 g oskalade räkor
1-2 msk smör
1 gul lök
en liten bit rotselleri 30 g
1 msk tomatpuré
6 dl fiskbuljong
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt
svartpeppar
cayennepeppar

Dill


 Skala räkorna. Fräs skalen i smör i en gryta. Rör om så att skalen inte bränns fast. Skala lök och rotselleri.
 Finhacka löken och rotsellerin. Lägg ner grönsakerna i grytan. Tillsätt tomatpuré. Rör om. Häll på buljongen och koka i 20 min.
 Sila bort räkskalen. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och rör ner det. Tillsätt resten av mjölken. Låt soppan koka i 5 min.
 Lägg i räkorna. Smaksätt med salt, peppar och cayennepeppar. Garnera med dill.

2004-08-18

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept