SOPPA


Vitlökssoppa med matyoghurt och timjantoast

 

Portioner: 4


4 schalottenlökar
5 vitlöksklyftor
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
4 dl matyoghurt
socker
salt och vitpeppar
1 knippe gräslök

Timjantoast:
12 tunna trekanter av vitt formbröd
1 msk smör
2 msk olivolja
1 dl färsk timjan eller 2 msk torkad örtsalt



 Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i buljong och grädde. Låt koka några min. Rör ut vetemjölet i matyoghurten. Vispa ner det i buljongen. Låt soppan koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Klipp över gräslöken strax innan serveringen. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en långpanna. Rör samman olja, timjan och lite örtsalt. Blanda det med smöret på plåten. Lägg ut brödet och stek dem gyllenbruna 5 min. per sida.

2004-09-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept