SOPPA


Maritas rensoppa

 

 

 

Portioner: 4 - 6

240 g renskav
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 msk rosépeppar
1 msk grönpeppar
7 krossade enbär
5 potatisar
2 morötter
1 bit kålrot
1 gul lök
1 liter vatten
vilt- och kantarellfond
2 dl creme fraiche
1 dl kantareller
3-4 dl grädde
1 msk dijonsenap
salt och vitlökspeppar efter smak samt lite mjöl till redningen


1. Bryn renskaven i lite smör och krydda med salt och vitlökspeppar. Lägg det åt sidan.
2. Hetta upp oljan och fräs hackad vitlök, krossad rosé- och grönpeppar samt enbär i oljan i några minuter.
3. Strimla eller grovriv potatis, morötter, lök samt kålrot och tillsätt det i de frästa kryddorna. Låt det bli varmt.
4. Tillsätt köttet och häll på vattnet, buljongtärningen eller fonden och låt det puttra i fem minuter.
5. Häll på grädden och creme fraiche, tillsätt dijonsenapen.
6. Låt småputtra i 10-15 minuter. Smaka ev. av med lite salt.

Servera med nybakat vitlöksbröd.

2004-09-14

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept