SOPPA


Tomat- och pastasoppa

 

 

 

Portioner: 4

 

2 dl pasta, t ex hjul eller snäckor
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
smör
1 burk passerade eller krossade tomater, ca 400 g
4 dl vatten
2 1/2 Kelda matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongstärningar
1 dl färsk eller fryst basilika
1/4 krm cayennepeppar
ev salt


  Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min. Grovhacka den färska basilikan. Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt.
  Servera gärna soppan med en klick matlagningsyoghurt.

2004-09-29

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept