SOPPA


Potatis- och fänkålssoppa med bacon

 

 

 

4 pers


6-8 mjöliga potatisar
1 purjolök
1 fänkålsstånd
dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 l vatten
2-3 hönsbuljongtärningar
1 pkt bacon
1 dl grädde
salt, peppar
1 msk timjan


  Skala potatisen. Ansa och skölj purjolök och fänkål. Skär allt i små bitar.
  Häll oljan i en gryta. Lägg i rotsakshacket och pressa vitlöken över. Fräs utan att det tar färg. Häll på vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka tills potatisen är mosig. Kör soppan i mixer eller passera genom en sil.
  Skär baconet i tärningar och stek det knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.
  Koka upp soppan och häll i grädden, smaksätt med salt och peppar, samt timjan. Servera soppan rykande het med bacontärningarna i.

2004-10-17

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept