SOPPA


Spansk soppa

 

 

 

 

4 port


2 gula lökar
2 stora paprikor
4 medelstora råskalade potatisar i halvor
1 1/2 msk olivolja
1 påse saffran (0,5 g)
1 1/2 tsk salt
2 kryddnejlikor
6 stötta svartpepparkorn
1-2 små lagerblad
3/4 tsk torkad mynta, alternativt mejram
4 skivor vitt bröd

Skiva den ansade löken liksom paprikorna som du först har delat i halvor och kärnat ur.
Fräs grönsakerna i oljan tillsammans med saffranet. Lägg i potatisen och häll på 3/4 l vatten. Tillsätt salt och kryddor och låt soppan koka sakta under lock tills potatisen känns mjuk. Det tar c:a 15-20 minuter.
Smaka av soppan om du tycker att mer kryddor behövs och servera den riktigt varm med en brödskiva i varje tallrik eller skål.

2004-12-19

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept