SOPPA


Grön vårsoppa med vitlökscreme




4 pers


1 gul lök
1 msk smör eller margarin
200 g färsk eller fryst spenat
2 dl gröna ärtor, frysta
8 dl hönsbuljong
2 msk färska örter, t ex basilika eller mejram
1 krm vitpeppar, ½ tsk salt

Vitlökscreme:
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk fransk senap
1 msk färska örter

Skala och hacka löken och fräs den i matfettet i en kastrull. Skölj och hacka spenaten. Tillsätt spenaten, ärtorna och hälften av buljongen och koka i 10 minuter. Häll det i en mixer och tillsätt örterna. Mixa till en slät puré och häll tillbaka den i kastrullen. Späd med resten av buljongen. Smaka av med salt och peppar. Håll den varm. Vispa creme fraiche tills den blir toppig. Tillsätt vitlök, senap och örter.
Fördela soppan i 4 tallrikar och servera med en klick vitlökscreme i varje tallrik.

2005-02-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept