SOPPA


Fisk- och paprikasoppa


Portioner: 4

400 g fiskfilé
3 paprikor i olika färg
2-3 vitlöksklyftor
smör
6 dl mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin ( eller vatten + 1 msk pressad citron)
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt och cayennepeppar

Skär fisken i bitar. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Skala och hacka vitlöken. Fräs paprikan och vitlöken i smöret i en gryta ca 3 min. Tillsätt mjölk, grädde, vin, buljongtärningar och timjan. Låt det koka upp. Lägg i fisken och låt soppan koka 3-4 min. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Servera gärna soppan med bröd, riven ost och lite färsk timjan.
Vill du göra soppan extra festlig så lägg i 75-100 g räkor strax före serveringen.


20050602

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept