SOPPA


Löksoppa med blomkål
 
4 portioner

1 purjolök
2 gula lökar
4 potatisar
1 litet blomkålshuvud, ca 300 g
1 msk smör
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar
ev. timjan

Tillbehör:
krutonger
1-2 dl riven ost

Ugn: 250°
Skölj och skiva purjolöken, skala och skiva lök och potatis. Dela blomkålen i små buketter.
Fräs löken. Lägg i potatis och blomkål. Späd med vatten och smula i buljongen. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter. Smaksätt med salt, peppar och ev. timjan.
Servera soppan med krutonger och riven ost. Eller fördela den i ugnssäkra portionsskålar, lägg krutongerna i soppan, strö över osten och gratinera i ugn 8-10 minuter.

2005-06-16

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept