SOPPA


 

 

Höstsoppa med chiligrädde

 
Portioner: 4

2 vitlöksklyftor
2 purjolökar
smör
1 burk vita bönor eller kidneybönor, ca 400 g
8 dl vatten
1 1/2 dl mellangrädde
2 grönsaks- buljongtärningar
1 burk majskorn, ca 340 g
2 tsk vitvinsvinäger
salt och svartpeppar
1/2 tsk sambal oelek
1/2 dl hackat kryddgrönt


 

Skala och hacka vitlöken. Strimla purjolöken. Fräs allt mjukt i smör i en kastrull utan att det tar färg. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Häll lök, bönor och lite av vattnet i en matberedare. Mixa till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Häll på resten av vattnet och hälften av grädden. Lägg i buljongtärningar och majs. Låt soppan koka några minuter. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Vispa resten av grädden. Smaksätt den med sambal oelek.
Servera soppan med en klick chiligrädde och lite kryddgrönt.
 

 

10 januari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept