SOPPA

 

 

Potatis- och sellerisoppa

 
Portioner: 6

5 st. charlottenlökar à ca 20 g
6 st. potatisar à ca 100 g
3 stjälkar bladselleri, ca 100 g
25 g smör eller margarin
1 l vatten
3 msk kycklingfond i flaska eller 2 tärningar hönsbuljong
1 tsk salt
½ krm peppar
1½ dl vispgrädde
räkor

Skala och hacka lök och potatis. Skär selleriskaften i tunna strimlor. Spara bladen till garnering. Smält smöret i en kastrull. Lägg i lök och selleri och bryn lätt. Blanda i potatisen, rör om och späd med vatten och fond. Låt koka under lock cirka 20 minuter.
Mixa till puré och smaka av med salt och peppar. Hit kan soppan förberedas.
Vispa grädden lätt och rör ner i den kokande soppan.
Hetta upp och servera soppan garnerad med selleriblad och räkstjärtar.


 

 

29 januari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept