SOPPA

 

 

Spenat- och grönärtsoppa med skramlat ägg och quesadilla
 
Portioner: 4

Soppa:
100 g fryst spenat
50 g frysta ärtor
1 gul lök, hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 l vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde

Skramlat ägg:
2 ägg
1/2 gurka, skalad
10 svarta oliver (kalamata)
1/2 tsk spiskummin
salt efter smak
vitpeppar efter smak
lite smör till stekning

Quesadillas:
4 vetetortillas
50 g riven ost (präst eller grevé)
1/2 kruka färsk basilika
1 bunt ruccolasallad

 

Stek den hackade löken mjuk i lite smör tillsammans med spiskummin. Koka upp vatten med buljongtärningen och slå det över löken. Tillsätt matlagningsgrädden och koka ihop något.
Tillsätt spenaten och ärtorna och koka några min - inte för länge, då blir soppan grå!
Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.

Skramlat ägg:
Skär den skalade gurkan i små kuber, kärna ur oliverna och strimla dem fint.
Knäck äggen och vispa upp dem något. Hetta upp och smält lite smör i en panna, stek gurkan och oliverna så att de blir mjuka, peppra lite - oliverna är lite salta redan - dra pannan åt sidan och tillsätt äggen. Rör lite försiktigt med en träsked eller slickepott så det inte sätter sig i botten, rör nu så det blir som äggröra.
Tillsätt äggröran i varje soppskål som tillbehör.

Quesadillas:
Hetta upp en teflonpanna. Lägg en vetetortilla på skärbrädet. Lägg på riven ost och färsk basilika - lägg på ytterligare en tortilla som lock. Lägg brödet i teflonpannan och rosta en min. Vänd sedan och rosta i ytterligare en min. Skär brödet i två delar (två tårthalvor). Servera med lite ruccolasallad vid sidan om. Droppa ev. över lite olivolja.
Servera quesadillabitarna som tillbehör till soppan.
 


 

 

14 februari 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept