SOPPA

 

 

Musselsoppa

 
4 port
Ingredienser
2 morrötter
5 potatisar
4 stjälkar blekselleri
1-2 msk smör
5 dl fiskbuljong
5 dl mjölk
1 burk 225 g musslor i vatten
salt
svartpeppar
1 dl finhackad dill eller persilja

 
Gör så här
Skala morrötterna och potatisen. Skär dem i tunna skivor. Skölj och strimla blekselleri.
Fräs alltsammans i smör i en kastrull. Häll i buljongen. Låt koka i 20 min.
Vispa sönder grönsakerna eller kör i mixer. Tillsätt mjölken. Låt soppan få ett uppkok. Låt musslorna rinna av. Lägg dem i soppan.
Smaksätt med salt och peppar. Strö över dillen/persiljan.
 


 

 

01 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept