SOPPA

 

 

Gratinerad potatissoppa

 
Portioner: 4

2 stora gula lökar
ev. ett par vitlöksklyftor
2 msk smör el margarin
6 medelstora potatisar
1 liter buljong (tärning)
1/2 tsk timjan
1 krm peppar
4-6 skivor rostat vitt bröd
ca 2 dl lagrad riven ost
 

Skala och skiva löken och låt den fräsa i matfettet på svag värme. Skala och skär potatisen i tärningar som läggs i grytan. Häll på buljongen och tillsätt timjan och peppar. Sjud under lock i 12 -15 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Smaka av soppan och ös upp den i 4 ugnssäkra skålar placerade i en långpanna.
Strö över tärnat rostat bröd samt ost och gratinera högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.

 


 

 

20 mars 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept