SOPPA

 

 

Mustig fisk- och rotsakssoppa

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
400 g sejfiléer
200 g räkor, skalade
1 liten, finhackad gul lök
1/2 hackad vitlöksklyfta,
1 tsk smör
50 g strimlad fänkål
50 g rotselleri i små tärningar
50 g tärnad palsternacka
150 g tärnad potatis
1 burk krossade tomater
1/2 apelsin, saft och rivet skal
0,7 l fiskbuljong
cayennepeppar
salt
1,5 dl crème fraiche, lätt
 
Gör så här
1. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt grönsakerna och låt det fräsa med en stund.
2. Häll i krossade tomater, tomatpuré, apelsinskal och saft samt fiskbuljong.
3. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 minuter.
Skär fisken i bitar och lägg ner den i buljongen.
Koka soppan ytterligare ca 5 minuter.
Smaka av med cayennepeppar och salt.
4. Lägg ner räkorna i soppan vid servering.
Toppa med en klick lätt crème fraiche och servera med bröd.


 

 

03 oktober 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept