SOPPA

 

 

Morotssoppa II

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1/2 kilo morötter
1 stor gul lök
1 bit rotselleri (150 g)
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 1/2 msk färsk riven ingefära
2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
1 liter vatten
1/2 tsk salt
rivet skal och saft av 1 lime

Tillbehör:
2 dl turkisk yoghurt
Bröd

 
Gör så här
1. Skala och tärna morötter, lök och selleri. Fräs dem i olivolja tillsammans med pressad
vitlök.
2. Krydda med curry och ingefära. Fräs ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka under lock ca 20 min.
4. Häll av och spara buljongen. Finfördela grönsakerna i matberedare eller mixer. Späd
med buljongen till en puré och extra vatten om den är för tjock. Hetta upp igen. Smaka
av med pressad lime och salt.
5. Blanda yoghurten med rivet limeskal. Yoghurten klickas i vid serveringen.
 

23 oktober 2006

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept