SOPPA

 

Potatis- och purjolökssoppa serverad med kalkon- eller skinktoast

 

Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
1/2 kg potatis
1/2 purjolök, den gröna delen
1 liter vatten
salt och peppar

Toasten:
2 dl Philadelphiaost
ruccolablad
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
8 skivor formfranska, kantskurna
5 skivor rökt kalkon el. rökt skinka
50 g riven ost
1 ask krasse, klippt

 
Gör så här
Dela potatisen i mindre bitar. Fräs purjolök, utan att den tar färg. Lägg i potatisen och slå på vattnet. Koka tills potatisen är mjuk. Mixa och smaka av med salt och peppar.
Skär ruccolan fint. Blanda med philadelphiaosten och senapen.
Lägg en skiva kalkon eller skinka på 4 av brödskivorna. Fördela osten och strö på krassen. Lägg de andra brödskivorna ovanpå. Stek toasten på båda sidorna så att det blir knaprigt.
Servera toasten och en klick av ostkrämen i soppan.

30 januari 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept