SOPPA


Ost- och blomkålssoppa

 

4 pers


1 medelstort blomkålshuvud
1 gul lök
1 purjolök
1 msk smör
1 liter hönsbuljong
2 äggulor
1 dl grädde
2 dl riven lagrad ost
salt och peppar
1 pkt bacon, c:a 140 g
persilja

 Dela blomkålshuvudet i små buketter. Skala och hacka löken och strimla purjolöken. Fräs löken och purjolöken mjuk i smör. Tillsätt blomkålen och buljongen och koka under lock i 10 min.
 Ta upp några blomkålsbuketter till garnering. Mixa resten av soppan och häll tillbaka den i kastrullen.
 Vispa samman äggulorna, grädden och osten och rör ner i soppan. Hetta upp under omrörning, men soppan får inte koka. Smaka av med salt och peppar.
 Strimla baconskivorna och fräs dem spröda i het stekpanna.
 Häll soppan i tallrikar och garnera med blomkålsbuketterna, baconstrimlorna och persilja.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept