SOPPA

 

Pastasoppa

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
200 g rimmat fläsk eller bogfläsk
2 gula lökar
3 morötter
1 msk smör
1 liter hönsbuljong
1 1/2 dl pasta, t ex skruvar
2-3 msk tomatpuré
2 tsk basilika
1 krm svartpeppar
1/2 dl färska örtkryddor t ex persilja
2 dl lätt crème fraiche

 
Gör så här
Skär fläsket i små tärningar. Skala lök och morötter och skär i små bitar. Fräs fläsk och grönsaker i smör i en gryta. Häll på buljongen och låt det koka upp. Lägg i pastan och krydda med tomatpuré, basilika och peppar. Låt soppan koka i ca 10 min. Rör ner örterna och 1 dl crème fraiche.
Servera soppan med en klick crème fraiche, gärna smaksatt med riven ost samt bröd.
 

19 november 2007

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept