SOPPA

 

Gurksoppa med pepparrot

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
2 gurkor, ca 700 g
1 gul lök
6 dl vatten
2 grönsaksbuljongstärningar
1 tsk körvel
några droppar tabasco
1 dl Kelda mellangrädde

Till servering:
1 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 msk pepparrot


 
Gör så här
Skär gurkorna i bitar, spara en bit till garnering. Skala och grovhacka löken. Mixa gurka och lök i en matberedare tills det är finfördelat. Koka upp vattnet och rör ner gurkröra, buljongtärningar, körvel, tabasco och grädde. Låt soppan koka någon minut. Hyvla eller skiva resten av gurkan i tunna skivor och lägg ner i soppan. Vispa grädden, smaksätt med pepparrot och servera till soppan tillsammans med bröd.

 

19 mars 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept