SOPPA

 

Grön potatissoppa

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1/2 kg potatis
1 bit rotselleri, c:a 50 g
2 purjolökar
1/2 pkt tinad bladspenat
1 stor bunt persilja
Matfett till stekning
1 liter hönsbuljong
Salt och peppar

Till servering:
1 dl crème fraiche
Riven ost
 
Gör så här
Skala potatis och rotselleri och skär det i bitar. Strimla purjolöken. Hacka spenat och persilja grovt. Fräs alla grönsakerna glansiga i matfett i en stor gryta.
Häll på buljong och låt koka under lock i 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.
Finfördela grönsakerna i matberedare eller med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan i tallrikar med en klick crème fraiche. Riven ost smakar bra att strö över soppan.

Du kan även kärna ur och skära grön gurka i små bitar och låta koka med soppan några minuter strax före serveringen.
 
 

10 april 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept