SOPPA

 

Fisksoppa med curry och dill

 
Portioner: 4
Ingredienser
400 g fryst sejfilé i block
3 st. morötter
1 stor gul lök
200 g champinjoner
2 tsk curry
1 liter vatten
1 st. kycklingbuljongtärning
1 pkt fryst dill
smör och olja till stekning
salt, vitpeppar och citronsaft

 
Gör så här
Skär den frysta fisken i kuber. Skala morötterna och skär i mindre bitar. Finhacka löken. Skiva de färska champinjonerna.
Sätt en kastrull på spisen. Fräs morötter, lök och champinjoner tillsammans med curryn i lite olja och smör. Häll på vattnet och lägg i buljongen. Sätt på lock och låt soppan sjuda tills morötterna känns mjuka.
Lägg i fisken och dillen. Smaksätt med salt, vitpeppar och lite citronsaft. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Servera.

Tips om det blir soppa över:
Mixa allt i en mixer eller med stavmixer. Späd eventuellt med lite vatten. Häll upp den mixade soppan i en kastrull och värm. Smaksätt med lite mer salt och peppar om så önskas.
Servera soppan med en klick crème fraiche och brödkrutonger.
 
 

22 april 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept