SOPPA

 

Potatis- och persiljesoppa med rimmat bogfläsk

 

 

Portioner: 4
Tid:
Ingredienser
4 potatisar, gärna Princess
1 gul lök
1 persiljerot alt. palsternacka
1 knippe persilja
1 1/3 liter grönsaksbuljong
2 skivor fullkornsbröd
3 skivor rimmat bogfläsk
1 citron
salt


 
Gör så här
Skala och tärna potatisarna, löken och persiljeroten och tillsätt därefter timjan. Fräs det i några minuter utan att det tar färg och späd med buljongen. Låt koka i ca 10 - 15 min, mixa med hälften av persiljan och smaksätt med salt och citronsaft. Skär bogfläsket i tärningar och knaperstek det. Rosta fullkornsbrödet i tärningar i torr panna, grovhacka persiljan och blanda alltsammans med lite rivet citronskal.
 

03 september 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept