SOPPA

 

Toskansk bönsoppa

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
3 morötter
4 selleristjälkar
2 stora gula lökar
2 msk olivolja
1/2 röd chilifrukt
ca 13 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 burk körsbärstomater (400 g)
100 g färsk spenat
1 burk kokta vita bönor, gärna cannelloni (400 g)
ca 1/2 tsk salt
bröd

 
Gör så här
1. Skala morötter och lök. Tärna morötter och skiva selleri. Hacka löken och finhacka chilifrukten.
2. Fräs alltsammans i olivolja i en stor gryta.
3. Tillsätt vatten, buljongtärningar och tomater. Koka under lock 20-30 minuter.
4. Ta bort grova stjälkar från spenaten och skölj den noga. Lägg ner den i soppan tillsammans med bönorna och koka ytterligare 5 minuter.
5. Smaka av med salt och peppar.
 

26 september 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept