SOPPA

 

Tomatsoppa med chili och aprikoser

 

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1/2 urkärnad och finhackad röd chilifrukt
ca 2 msk raps- eller solrosolja
3 burkar hela skalade tomater
ā 400 g
2 msk tomatpuré
8 dl höns- eller grönsaksbuljong
20 torkade aprikoser
1 dl crčme fraiche samt extra till garnering
salt och peppar

 

Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olja tillsammans med chili i en kastrull i några minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och aprikoser och låt puttra i ca 15 minuter.

Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer. Häll tillbaka den i kastrullen och tillsätt crčme fraiche. Värm soppan och späd med lite buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna soppan med en klick crčme fraiche.

03 oktober 2008

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept