Vegetarisk

 

Svamprisotto

 

 

 

4 pers.

600 g avorioris
75 g smör
dl olivolja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 liter hönsbuljong
2 dl vitt vin
400 g blandad svamp

Till servering:
3 msk hackad persilja
4 msk hackade, marinerade soltorkade tomater
1 dl riven parmesan
 Skölj riset under rinnande vatten i ett durkslag, Koka upp hönsbuljongen. Smält under tiden hälften av smöret och all olivolja i en stor kastrull.
 Finhacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök tills den är mjuk och fått fin färg. Tillsätt resten av smöret och svampen i bitar. Låt puttra ihop några minuter.
 Rör ner riset och tillsätt 4 dl av den kokheta buljongen. Ge det hela ett uppkok och låt sedan allt koka under omrörning tills all vätska kokat bort. Tillsätt ytterligare 4 dl kokhet buljong och koka tills vätskan återigen kokat bort.
 Fortsätt på detta vis tills ingenting av buljongen återstår. Häll då till sist ner vinet och låt det koka in. Det brukar ta ungefär 25 minuter allt som allt
 Tag grytan från värmen och rör ner persiljan, tomaterna och parmesanosten. Sedan är det viktigt att den serveras eftersom den är allra godast nu.

2003-10-12

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept