Vegetarisk

 

Svamp och grönsaksgryta

 

 

 

4 portioner


7 dl kokt tärnad potatis
2 normala eller 1 stor tärnad (kokt) rotselleri
1/2 liter blomkålsblommor (kokta 5 min i lättsaltat vatten)
7 dl blandsvamp
1- 1 1/2 skivad purjolök
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 ägg
smör
1- 1 1/2 msk matlagningsmjöl
1 msk ströbuljong


 Fräs löken tillsammans med den skurna svampen 4-5 minuter i smör. Tillsätt selleri tärningarna, strö över mjölet och buljongpulvret och rör om. Späd med mjölken och låt småkoka några min.
 Smaka av och vid behov salta och peppra något. Vispa ihop ägg och grädde. Häll blandningen i en smord form tillsammans med potatistärningarna och täck med ett tunt lager ströbröd. Klicka på lite smör. Grädda i ca 175 grader tills ytan fått en vacker färg.

2003-10-30

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept