Vegetarisk

 

Sallad med parmesanost

 

 

4 pers


1 liter blandade salladsblad av t ex isberg, frisée, romain och rucola
2 dl rostade brödkrutonger
50 g parmesanost i bit

Dressing:
1 äggula
1 skalad, skivad vitlöksklyfta
1 tsk fransk senap
2 msk citronsaft
6 sardellfiléer
1 dl olivolja
1-2 msk vatten
Salt och peppar

Lägg äggulan, vitlöken, senapen, citronsaften och sardellerna i matberedare och kör tills det är finfördelat. Tillsätt oljan i en tunn stråle med maskinen i gång till en tjock majonnässås. Tunna den lite med 1-2 msk vatten. Smaka av med salt och peppar.
Dela salladsbladen i bitar och lägg i en stor skål. Häll över dressingen och strö på krutongerna. Hyvla över parmesanosten.
Servera.

2003-11-16

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept