Vegetarisk

 

Fatouche

 

 

 

Portioner: 4

 


medelstort huvud isbergssallat
1 kruka ruccolasallat
1 slanggurka
4 salladslökar
knippa rädisor
1 grön och 1 röd paprika
4 tomater
några blad mynta
några blad basilika
4 vitlöksklyftor
saften av 1 citron
dl olivolja
salt
3 pitabröd eller 5 skivor vitt formbröd



 Skär grönsakerna i storlek ungefär som en tumme, rädisor i halvor eller kvartar. Blanda grönsakerna i en generös skål. Gör dressing av citronsaft, olja, pressad vitlök och salt och häll över.
 Rosta vitt formbröd eller pitabröd. Skär brödet i tärningar och lägg ovanpå salladen.
 Den är god till allt slags grillat kött, men kan även ätas som egen rätt till lunch.

 

2004-02-18

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept