Vegetarisk

 

Vattenmelonsallad med fetaost och svarta oliver

 

 

 

Portioner: 8


1 1/2 kilo vattenmelon, mogen
3 lime
1 rödlök, liten
150 gr fetaost
1 knippa bladpersilja
1 knippa färsk mynta, hackad
3 - 4 msk jungfruolja
2 dl svarta oliver, urkärnade
svartpeppar


 Dela rödlöken i två halvor och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik och pressa över limesaften.
 Skala och kärna ur vattenmelonen, skär i klyftor och vidare till trekanter (cirka 3-4 centimeter stora). Skär fetaosten i tärningar och lägg tillsammans med vattenmelon och oliver i en salladsskål. Dela persiljan grovt med händerna och lägg ned tillsammans med den hackade myntan.
 Häll rödlöken med tillhörande spad över salladen, ringla över olivoljan och blanda försiktigt alla ingredienserna. Strö över rikligt med svartpeppar.

 

2004-02-22

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept