Vegetarisk

 

Morotslåda

 

 

 

Portioner: 4


6 medelstora morötter
1 tsk salt per liter vatten
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1 tsk salt
tsk riven muskot
2 ägg
1 msk smör

Tillbehör:
bräckt korv eller stekt fläsk


Sätt ugnen på 175. Skala morötterna och skär dem i tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är genommjuka. Kör dem i en matberedare till ett mos.
Låt ca dl ströbröd svälla i grädden. Tillsätt muskotnöt, salt och uppvispade ägg.
Blanda morötterna med ströbrödsblandningen. Smörj en ugnssäker form och häll i smeten. Klicka över matfettet och strö över lite ströbröd.
Grädda morotslådan i ca 1 timme.

2004-12-16

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept