Vegetarisk

 

Grekisk sallad II

 

 

 

4 pers


175 g fetaost
4 tomater
1/4 gurka
1 grön paprika
1 litet huvud isbergssallad
1 lök
20 svarta oliver

Vinägrett:
5 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
2 krm torkad oregano
salt och peppar


Skär fetaosten i tärningar. Dela tomaterna i klyftor. Skiva gurkan och strimla paprikan. Riv salladen i bitar. Skala och skär löken i ringar.
Blanda isbergssalladen med tomaterna, gurkan och paprikan. Strö över fetaosten och oliverna. Garnera med lökringar.
Rör samman oljan, vinägern, vitlöken och kryddorna och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen.
Servera med ett gott bröd.

2005-01-18

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept