Vegetarisk

 

Potatis- och sellerimos med Västerbottenost och gräslök

 

 
 
10 portioner


2 kg potatis, av mjölig sort, t ex King Edward, Bellona
3/4-1 kg rotselleri
vatten
ca 2 tsk salt
ca 4 dl mellanmjölk
ca 2 msk margarin eller smör
Västerbottenost
gräslök
vitpeppar eller svartpeppar
 
 
Skala potatis och selleri. Skär dem i bitar, sellerin i ganska små så att allt blir mjukt samtidigt. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, 10-15 min. Häll av vattnet. Pressa bitarna genom purépress i en bunke. Värm det mesta av mjölken i en gryta. Tillsätt det pressade och rör om. Späd ev med mera mjölk till ganska fast konsistens. Smaka av med västerbottenost, gräslök, matfett, salt och peppar.

2005-01-23

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept