Vegetarisk

 

Karibisk grönsaksgryta

 

 

Portioner: 4


1 chilifrukt
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
ca 400 g potatis
ca 400 g squash
2 röda paprikor
olivolja
1 1/2 msk färsk riven ingefära
1 tsk malen koriander
4 kryddnejlikor
1 kanelstång
1 tsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 1/2 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
rivet skal och saft av 1 lime
salt
tabasco
1 dl hackad persilja

Mangosalsa:
2 mangofrukter
1 rödlök
1 gräslök
saft av 1 lime
1 msk olivolja
salt

1. Grönsaksgrytan: Klyv chilin på längden och skär bort kärnor och väggar. Hacka lök, vitlök och chilikött.
Dela champinjonerna mitt itu. Skär potatis, squash och paprika i grova bitar.
2. Fräs lök, vitlök och chili i olja utan att det tar färg. Tillsätt grönsaker och kryddor och låt fräsa med en stund. Späd med kokosmjölk och buljong. Koka på svag värme under lock, ca 15 min. Grönsakerna ska vara mjuka, men fortfarande ha tuggmotstånd kvar.
3. Smaka av med lime, salt och tabasco. Strö över persilja. Servera grytan med mangosalsan.
4.Salsan: Skala och tärna mangon, hacka rödlök och gräslök. Blanda mango, rödlök och gräslök. Häll på lime och olja och smaka av med salt.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept