Vegetarisk

 

Broccoli- och pastagratäng





4 port

300 g valfri pasta
250 g broccoli, gärna djupfryst
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk olja
1 pressad vitlöksklyfta

Äggstanning:
2 ägg
4 dl mjölk
150 g riven parmesanost
salt
lite riven muskot
Ugn: 225 grader



 Koka pastan mjuk enl förpackningens anvisningar. Låt den rinna av i ett durkslag.
 Dela, skölj och ansa broccolin. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i bitar.
 Värm oljan i en stekpanna och fräs broccoli, lök, champinjoner och pressad vitlök under några minuter.
 Smörj en eldfast form och varva pasta och grönsaker i formen.
 Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, ost och kryddor. Häll äggstanningen i formen och gratinera i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
 Servera med bröd och sallad.

2005-06-05

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept