Vegetarisk



Auberginelåda

Portioner: 6

3 auberginer
1 msk salt
250 g keso

Tomatsås:
2 burk. krossade tomater
4 pressade vitlöksklyftor
1 tsk örtsalt
1 krm svartpeppar
2 lagerblad
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan

Ostsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2½ dl mjölk
2 dl riven ost
1 dl riven parmesanost
½ tsk riven muskotnöt

Skiva auberginerna på längden och strö saltet över dem. Lägg samman skivorna och låt dem ligga och dra ca 30 minuter. Pressa sedan ur den vätska som bildats.
Gör tomatsåsen. Häll de krossade tomaterna i en kastrull, tillsätt vitlök och kryddor. Låt såsen koka ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
Gör ostsåsen. Smält smöret, tillsätt mjölet och rör om. Späd med mjölken under ständig omrörning och låt såsen koka på svag värme ca 5 minuter. Rör ner osten och låt den smälta. Krydda med riven muskotnöt.
Varva auberginskivor, keso och tomatsås i en smord eldfast form. Häll till sist över ostsåsen. Gratinera i ugn i 30-40 minuter tills auberginskivorna är mjuka. Pröva med sticka.


2005-08-29

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept