Vegetarisk


 

 

Jap-chae

 
Portioner: 4

ca 100 g skivade färska champinjoner
2 dl halverade tunnskivad gul lök
ca 1½ msk (sesam)olja
2 dl tunnskivad purjolök
2 dl morot i tändsticksstrimlor
2 dl strimlad grön paprika
2 dl strimlade bambuskott
½ dl vatten
risnudlar
(japansk soja)
1 ägg

Fräs champinjoner och lök i olja i en stor gryta, stek- eller wokpanna,
Tillsätt alla övriga grönsaker och vatten,
Hetta upp och vänd om så att allt blir varmt,
Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 2 minuter eller enligt anvisning på förpackningen,
Låt dem rinna av väl, blanda med grönsakerna och smaksätt eventuellt med soja på koreanskt vis,
Dela ägget i gula och vita, stek och rulla ihop var för sig,
Skär rullarna i tunna strimlor och lägg ovanpå grönsaks-nudel-blandningen,
 

 

lördag, 21 januari 2006

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept