Vegetarisk


 

 

Rotfruktswok

 
4 portioner

1 purjolök
2 morötter
1 palsternacka
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
2 msk rapsolja
1 tsk smör
1/2 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm peppar
1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1/2 dl finhackad persilja

Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skala och skär morötter, palsternacka, kålrot och selleri i stavar. Hetta upp olja och smör i en wok eller stor stekpanna. När smöret är brunt läggs först rotfrukterna i och får woka ca 4 minuter under omrörning. Tillsätt purjolöken och woka ytterligare någon minut. Krydda med honung, salt och peppar. Häll över buljongen och låt puttra ca 2 minuter.
Strö över persilja och servera rotfruktswoken till t ex stekt korv, pannbiff eller kotletter.

 

måndag, 06 mars 2006

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept