Vegetarisk


 

 

Spagetti med ugnsbakad aubergine och tomat

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
1 aubergine
4 tomater
2-3 msk olivolja
2 msk grovhackad vitlök
salt
nymalen svartpeppar
300 g spagetti
2 msk finhackad persilja
200 g tärnad fetaost
 
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Halvera tomaterna. Pensla en plåt med olivolja. Strö salt och peppar över botten. Lägg på aubergineskivorna och tomathalvorna. Fördela vitlökshacket över. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 30 minuter.
3. Koka spagettin enligt anvisning. sväng runt spagetti, persilja och fetaost i en varm stekpanna med ett par droppar olivolja. Salta och peppra. Fördelas i djupa tallrikar.
4. Lägg på aubergine och tomat. Servera gärna med frasiga baguetter.
Garnera ev. med färsk basilika.

 

 

torsdag, 01 juni 2006

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept