Vegetarisk


 

 

Sanders varma (klyft)potatissallad

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
8 - 10 potatisar
2 röda lökar
olja till pensling
salt
2 dl oliver, grekiska med kärnor
150 g soltorkade tomater i olja
200 g fetaost
2 msk olivolja (ev. från tomaterna)
1 kruka koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och skär potatisen i klyftor. Pensla en plåt med olja. Lägg potatisen ‘huller om buller’, salta lätt och sätt in potatisen i den varma ugnen.
Skala och skär rödlöken i smala klyftor. När potatisen är halvfärdig (efter ca 20 min.) lägges även rödlöken på plåten och får sedan steka med 10-15 min.
Lägg den varma potatisen och rödlöken i en stor salladsskål, tillsätt oliver och de finstrimlade och soltorkade tomaterna. Smula fetaosten över det hela. Blanda salladen väl.
Plocka blad av koriandern och strö dem över salladen och servera genast
 

tisdag, 19 september 2006

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept