Vegetarisk


 

 

Gratinerade rotfrukter

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
750 g rotfrukter t. ex.
potatis, kålrötter, morot
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl vätska t. ex. mjölk, grädde , buljong
1 äggula
salt peppar
1½ dl riven ost

Tillbehör:
rökt korv eller skinka
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Koka rotfrukterna i lätt saltat vatten, 1 tsk salt per liter vatten.
Låt rotfrukterna rinna av i ett durkslag, och lägg dem i en smord ugnssäker form.
Smält fettet i en kastrull och rör ner mjölken. Späd med vätska under omrörningen och låt såsen koka 3-5 minuter.
Låt såsen svalna något och rör i äggulan. Smaksätt med salt och nymalen peppar.
Häll såsen över rotfrukterna och strö den rivna osten över. Gratinera i ugnen ca 10-15 minuter.

tisdag, 27 februari 2007

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept