Vegetarisk

 

Grekisk paj med potatis och fetaost

 

4 pers


1 färdigkavlad rund smördeg.

Fyllning:
400 g kall potatis
1 purjolök
1 vitlöksklyfta

Olivolja till stekning
1/4 tsk torkad oregano
150 g fetaost
2 dl urkärnade svarta oliver
2 ägg
2 dl grädde
Salt och peppar

Tomatsallad:
4 tomater
1/2 gurka
1 liten gul lök
(1 vitlöksklyfta)
1 msk pressad citron
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
hackad persilja



 Sätt ugnen på 200 grader.
 Rulla ut smördegen och tryck ner den i pajform med 24 cm i diameter. Låt degen hänga lite över kanten, pricka botten med en gaffel.
 Skiva potatisen. Strimla purjolöken och hacka vitlöken och fräs det mjukt i olja. Skär fetaosten i tärningar. Lägg potatisen i botten på pajen och strö purjolök, oregano, fetaost och oliver över.
 Vispa samman ägg och grädde och smaka av med salt och peppar. Häll det över pajen. Gratinera i 30 minuter. Servera pajen ljummen med en blandad grönsallad eller tomatsallad.

2002-08-18

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept